/ 05 Feb

NN (Nationale Nederlanden) indexfondsen kosten

Nationale Nederlanden biedt een scala aan beleggingsfondsen aan, waaronder indexfondsen. Bij het kiezen van een indexfonds is het belangrijk om te letten op de kosten. Nationale Nederlanden hanteert verschillende kosten voor haar indexfondsen, zoals beheerkosten, verrekening- en transactiekosten. Het is verstandig om deze kosten te vergelijken met die van andere aanbieders om de meest geschikte optie te kiezen.

Interne transactiekosten (ITK)

Interne transactiekosten (ITK) zijn kosten die binnen een beleggingsfonds ontstaan door de uitvoering van interne beleggingsbeslissingen. Bij indexfondsen van Nationale Nederlanden kunnen deze kosten bijvoorbeeld ontstaan door aankopen of verkoop van effecten. Deze kosten zijn onzichtbaar voor de belegger, maar kunnen toch een significante impact hebben op de prestaties van het fonds. Het is daarom belangrijk om de ITK van een indexfonds in overweging te nemen bij de keuze voor een beleggingsfonds. Nationale Nederlanden publiceert de ITK duidelijk op haar website, zodat beleggers een weloverwogen keuze kunnen maken.

ESG Beleid

Nationale Nederlanden heeft een uitgesproken ESG-beleid (milieu, sociale en governance-criteria) voor haar indexfondsen. Het bedrijf streeft ernaar om duurzaam beleggen toegankelijker te maken voor haar klanten. Bij de samenstelling van haar indexfondsen houdt Nationale Nederlanden rekening met ESG-criteria en vermijdt beleggingen in bedrijven met slechte ESG-prestaties. Dit leidt tot een beleggingsportefeuille met een lagere blootstelling aan milieu- en maatschappelijke risico's en een hogere governance-kwaliteit. Het ESG-beleid van Nationale Nederlanden kan dus bijdragen aan een meer duurzame toekomst en een hoger rendement op lange termijn.

Tracking difference controle

De tracking difference controle van Nationale Nederlanden voor haar indexfondsen is gericht op het beperken van het verschil tussen de prestaties van het fonds en de prestaties van de onderliggende index. Door dit verschil klein te houden, kunnen beleggers vertrouwen hebben in een correcte weergave van de prestaties van de index in het fonds. Nationale Nederlanden gebruikt geavanceerde technologieën en processen om dit verschil te meten en te beheersen, zodat beleggers zich op de lange termijn gerustgesteld kunnen voelen over de prestaties van hun beleggingen.

Type fondsen en brokers

Nationale Nederlanden biedt verschillende type fondsen en brokers aan om aan de specifieke behoeften van haar klanten te voldoen. Als belegger heeft u de keuze uit actief beheerde beleggingsfondsen en passief beheerde beleggingsfondsen, zoals indexfondsen of ETF's. Nationale Nederlanden biedt ook diverse brokers aan waarmee u uw beleggingen kunt beheren, waaronder een online broker en een broker met persoonlijke begeleiding. Hierdoor kunt u op basis van uw eigen specifieke wensen en doelen een beleggingsstrategie opstellen. Bovendien biedt Nationale Nederlanden u de mogelijkheid om uw beleggingen te verzekeren, zodat u zich gerustgesteld kunt voelen over uw financiële toekomst.

Copyright © 2023 Alle rechten voorbehouden | Muntenmail.nl